Всички стискахме палци за Григор Димитров срещу Новак Джокович, но нашето момче не успя да стори чудото и се размина с финала на "Уимбълдън". Хасковлията отстъпи на сърбина с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(6), а от важния му мач се интересуваха и футболистите от отбора на родния му град. БЛИЦ разбра, че началото на контрола на "червено-белите" със Септември (Симитли) се е забавила, тъй като играчите до последно били пред екрана, за да стискат палци на Димитров.

Проверката на Хасково с новия член на "Б" група се игра в Банско, където Димчо Ненов и футболистите му са на лагер. "Червено-белите" победиха с 4:0, като отбелязаха и четирите попадения през първото полувреме. Новото попълнение Джихат Кямил откри резултата, каращият проби Дончо Атанасов удвои, след което опитните Емил Ангелов и Недялко Хубенов също наказаха Септември.

Символичните домакини бяха подкрепяни от изпълнителния директор на баскетболния Хасково Станислав Станков, който е на почивка със семейството си в Банско.

Следващата контрола на новака в "А" група в курортното селище е на 7 юли - срещу Черно море. Очаква се в нея дебют да направи азербайджанският национал Мурад Хусейнов. Най-вероятна треньорският щаб ще се откаже от трета приятелска среща в Банско. Тимът се връща в Хасково на 9 юли.

Титулярите на Хасково от мача със Септември (Симитли):
Банков, Еуженио, Скерлев, Димитров, Крумов, Райнов, Узунов, Кямил, Хубенов, Атанасов, Ангелов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка