"Не сме предатели, правим всичко в името на Марица", заявиха футболистите на отбора, които решиха да продължат да се състезават под ръководството на новия старши треньор Кирил Андонов след отстраняването на Петър Курдов.

Декларация от действащите футболисти на Марица:

"Бихме искали да заявим пред футболната общественост, че ние - всички момчета, които играем за Марица и при новото ръководство, с новия старши треньор, го правим единствено, защото искаме да продължим да играем футбол и да се състезаваме за Марица. За нас няма значение смяната на ръководството. Бихме искали да заявим, че ние не сме предатели! Ние просто продължаваме да си вършим работата, а тя е да играем футбол. Изказваме задоволство от свършеното от новоизбраното ръководство през тези няколко дни. Още от първия ден то показа, че работи както е редно. Започнаха подобрителни и ремонтни работи на стадиона, като още в събота (на мача Марица - Асеновец) хората ще могат да видят резултатите от свършеното до момента. Всичко, което ни беше обещано от ръководството се изпълнява. Призоваваме всички да спрат спекулациите около тима и нападките към него, за да можем да започнем да мислим за футбол и пълноценно да се подготвяме за предстоящите срещи от шампионата."

Играчите, които продължават да играят за Марица: Светлозар Барашки, Димо Хаджиев, Михаил Митев, Християн Христев, Горан Гръблев, Марко Д`Ардженио, Виделин Виделовм, Елмаз Сюлеймaн.