Футболистите на Пирин отказаха да заминат на подготвителен лагер. Тази сутрин "орлетата" трябваше да отпътуват за комплекс "Комитите" край Марикостиново, където бе запланувано да тренират 10 дни.

Играчите се събраха на стадион "Христо Ботев" тази сутрин, но категорично отказаха да се качат на автобуса. Както е известно, "орлетата" имат да получават по няколко заплати, а голяма част от футболистите вече напуснаха клуба.

"Искаме да знаем ще има ли отбор. Дължат ни доста пари. Искаме гаранция, че ще ни бъдат изплатени. Докато не си ги получим, няма да ходим на лагер, но ще тренираме нормално при местни условия. Ако нещата не се оправят в петък, няма да остане никой в Пирин", коментираха част от играчите, които днес не заминаха на уредения от изпълнителния директор Емил Наков лагер.

"Събрали сме се на стадиона - аз, треньорът, играчите. Футболистите сами взеха решението. Какво можем да направим, след като те са си прави, въпреки че това е нарушение, тъй като не изпълниха заповед. Аз не мога на сила да ги качвам в автобуса", сподели Наков пред БЛИЦ.

"Играчите имат основателни претенции - забавяне на плащания. Но все пак парите ли са над всичко? Бъдещето на Пирин ще стане ясно на Общото събрание на 14 януари. Сега всички сме в мъгла, от мен до шофьорите на автобуса", добави Емил Наков.

"Орлетата" ще продължат да се готвят при местни условия и днес отново ще тренират от 13:00 часа на клубната база в Рилци.

Наков информира, че още един футболист се е разделил с Пирин. Както е известно, вчера към Локомотив (Пловдив) се присъедини Янко Сандански, а по-рано в Лудогорец (Разград) премина Зоран Златковски, а в ЦСКА Станислав Костов и Благой Макенджиев.

"Борис Кондев вече не е наш играч. Договорът му беше разтрогнат по взаимно съгласие. Не го знам къде ще ходи", каза още Наков. /БЛИЦ