Футболистите на "Ботев" (Пловдив) са доста разконцентрирани и основната цел на треньорския щаб е да ги вдигне психически преди мача със Санкт Пьолтен. Това заяви пред БЛИЦ помощникът на Велислав Вуцов - Георги Чиликов, за когото днешната среща от евротурнирите е по-специална, тъй като бургазлията отново ще седне на треньорската скамейка на стадион "Лазур".

"Като кореняк бургазлия желанието ми бе да си остана в Бургас, но виждате какво става с бургаския футбол и конкретно с Черноморец и Нефтохимик", сподели болката си Чиликов.

"Свикнал съм да работя в по-трудни условия и приех предложението на Вили Вуцов да помогна на "Ботев" като част от неговия екип. Още не съм подписал договора си, но и това ще стане. На първо време ще бъде за 1 година", продължи бившият голмайстор пред БЛИЦ.

"В момента футболистите на "Ботев" са доста разконцентрирани от събитията, които се случват в клуба. Основната ни цел е да ги вдигнем психически... на първо време за мача със Санкт Пьолтен, който трябва да спечелим на всяка цена, както и за предстоящия шампионат. Конкретно за Санкт Пьолтен трябва да се възползваме от домакинството в първата среща и да вземем чиста победа преди реванша в Австрия", добави Чиликов.

Двубоят на "Лазур" стартира в 19:45 часа и ще бъде предаван директно по БНТ 2.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите