Новият треньор на „Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов даде официалната си пресконференция преди първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Санкт Пьолтен. Мачът е утре от 19:45 часа на стадион "Лазур" в Бургас и се явява дебют на наставника начело на "канарчетата".

„Не мога да дам ясен и точен отговор какво е точното моментно състояние на тима. При всяко положение знаете, че в нашия клуб имаше няколко промени и аз съм третият треньор от началото на подготовката, което при всяко положение оказва някакво влияние върху играчите. Миналата година целите и финансите на отбора бяха едни, докато сега, с оглед на ограничените финанси, целите са други. Убеден съм, че ако имах една седмица повече време, нещата щяха да изглеждат по-добре", коментира Вуцов.

„Притеснен съм, но в никакъв случай не съм уплашен. Спокойствие и увереност ми дава това, че разговарях с всички чужденци и те заявиха, че са готови да играят на 100% за клуба. Сигурен съм, че утре ще излезем с един боеспособен състав, който ще бъде мобилизиран да се представи добре. Сигурен съм, че нашата вярна публика ще бъде нашият 12-ти играч и съм убеден, че нашите футболисти ще направят всичко възможно с дух и амбиция да ги зарадват", продължи ексцентричният треньор.

„Гледахме три мача на Санкт Пьолтен - контролата с нас, с Гъзолик и с ПСВ Айндховен. Аз и моят щаб се запознахме изключително подробно с нещата. В трите мача австрийците играха по различен начин, но силните и слабите им страни са ни ясни. За два дни успяхме да извлечем максимално много информация и да я предадем на играчите, но истината е, че за нас е много по-важно как ще се представим ние, а не отлкова как ще изглежда противникът ни. Надявам се, че ние сме фаворит в срещата. Санкт Пьолтен е един добре организиран и компактен отбор, който впечатлява със своята диспциплина в защита и атака. С ясни и точни правила и идеи как да провежда играта си. Мисля обаче, че ние имаме по-добри футболисти от тях и се надявам проблемите да не ни попречат да покажем каквото можем. Вярвам във футболистите си. Искам утре всички, които дойдат на стадиона и ни подкрепят, да вярват в отбора и да знаят, че той има бъдеще", каза още Вили Вуцов.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите