Премиерът на България Бойко Борисов хвърли още светлина относно провелата се днес среща между него и футболните босове на родните грандове от Първа лига. Пред Спортното шоу на Дарик радио той оповести за създаването на таен телефон, на който съдиите ще могат да подават сигнали за всякакви опити да се оказва настиск върху тях.

"Казал съм на съдиите - ако някой го е страх, ние ще реагираме. Да видим дали ни е страх да тръгнем по петите на даден клуб или собственик, без значение колко големи са", каза Борисов.

"Ще имаме доста мероприятия по контрол на съдийските бригади. Дали сме им таен телефон и ако някой иска да ги плаши, тормози, подкупва, може да попадне в подобни мероприятия. Тогава няма защо да се сърди. Аз първо предупреждавам, защото имам уважение. Най-важното в спорта е феърплея, а ние ще си проведем нашите мероприятия", обяви премиерът в ефира на Дарик радио. 

"Целта е да направим силен национален отбор, както и по-добра база. Това може да се постигне, когато хората тръгнат масово на мачове, когато не ги е страх от агитките. За МВР е най-лесно да ги респектира, но просто исках да сложа рамка, че ако има подобна осъзната рамка с подобни процеси. Предложих на Боби Михайлов да сложи имената на съдиите в една купичка и да теглят преди големите мачове. Това обаче не било прието в Европа. Винаги има начин да се направи така, че да няма съмнения относно реферите", добави Бойко Борисов.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери