В Берое се пече треньорска смяна. БЛИЦ разбра, че при загуба от "Ботев" (Пловдив) Ивко Ганчев почти сигурно ще бъде уволнен. Двубоят от 6-ия кръг на "А" група е в събота от 17:00 часа под тепетата, като преди него Берое заема 10-ото място с едва 6 спечелени точки в първите си 5 срещи, докато "канарчетата" са трети с 10.

Ръководството на старозагорския клуб дори вече се е захванало със задачата да осигури класен треньор, който да вдигне отбора. Източниците на БЛИЦ информираха, че председателят на съвета на директорите Боян Боев в последните дни постоянно се чува по телефона със Станимир Стоилов. Двамата дори се видяли на живо, когато Мъри бил под Аязмото, за да гледа мача с "Левски", спечелен от "сините" с 2:1.

За момента не е ясно дали ръководството на Берое може да изпълни финансовите претенции на Стоилов. Под Аязмото също така се коментира, че мястото на Ивко Ганчев може да заеме Димитър Димитров-Херо, което обаче е малко вероятно да се случи.

В същото време група фенове на Берое призова за смяна на треньора. Ултрас обединението "Грийн вандалс" разпространи декларация с призив бившият вратар Ивко Ганчев да напусне поста.

"Уви, отново загубихме, и то по начин, по който сме "свикнали" - силно първо полувреме, царе на терена, желание за игра и т.н. и безобразен отбор през второто. Чувстваме се обидени и огорчени, тъй като за пореден път бяхме накарани да повярваме искренно в 11-те на терена и за пореден път си свалихме гащите! От години в отбора липсва човек, който да удари по масата и да сложи ред в съблекалнята. Като казваме ред, имаме предвид не само на стадиона, а и извън него. Бихме искали човек, с когото можем да вървим само нагоре, а Ивко Ганчев не е нашият човек. Той имаше възможност да покаже/докаже, че може да "управлява" отбора подобаващо, но вече сме в края на септември и всеки видя какво стана", ядосват се феновете от фракцията "Грийн вандалс".