Треньорът на Левски Станислав Генчев твърди, че „сините“ имат реални шансове да имат основна роля в борбата за титлата този сезон. 43-годишният специалист призна, че е сбъднал мечтата си, след като се е завърнал в клуба.

"Изключително щастлив съм, че се завърнах в Левски. Като футболист винаги съм се надявал да имам втори шанс да облека синята фланелка. На първата ми пресконференция казах, че мечтата ми е да съм треньор на Левски и тя се осъществи. Моята работа е да върна отбора на мястото, което заслужава", заяви Генчев в интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ.

Треньорът на "сините" е на мнение, че преместването на вечното дерби с ЦСКА облагодетелства "червените".

"Със сигурност е много по-добре за ЦСКА, че има промяна в програмата. Резултатите на ЦСКА не отговарят на класата, с която разполагат. Имат достатъчно време да се подготвят новите им футболисти и треньор. Това облагодетелства, но ние не се оплакваме", допълни специалистът.

Станислав Генчев е убеден, че неговият отбор има силите да се бори за трофей през настоящия сезон.

"Нашата цел е да се борим за титла и купа. Има неща, които трябва да подобрим в играта и работим в тази насока. Трябва да се концентрираме върху това, което правим самите ние. Не трябва да се концентрираме върху мнения и външна намеса. Смятам, че възможностите да се борим за титла са напълно реални", добави бившият български национал.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025