Председателят на Комисията за етика и феърплей към БФС Васил Василев все още чака сигнали за уредени мачове от нашето първенство. Генералът отново изказа мнение, че органът, който той управлява, не може да се самосезира.

Последният двубой, около който се “размириса”, беше столичното дерби между Славия и Локомотив (2:0) от 31 март. Феновете на "железничарите" призоваха срещата да бъде разследвана от компетентните органи.

“Ние нямаме право да се самосезираме. Пише го в наредбата. Не ме интересува какво излиза по вестниците за някой мач. Ако някой се съмнява, трябва да ни изпрати писмо, в което да обясни ситуацията, но да си сложи подписа отдолу. Не трябва да е анонимно писание, защото никой няма да му обърне внимание. Едва тогава може да се задейства комисия. Ще последват разпити на свидетели и така нататък. Но отново ви повтарям, че без такова писмо, всичко останало си остава като слух.

- Не мога да посоча колко точно мачове са разследвани през последните години. Повече подробности не мога да ви кажа. В едно съм категоричен обаче: изпращали сме всички необходими сигнали и документи до МВР и Прокуратурата. Това влиза в нашите правомощия. Нищо повече”, обясни Василев пред БЛИЦ.