Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Председателят на комисията за етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев разкри два от четирите мача от новия футболен сезон в България, дадени на прокуратурата за разследване. Става въпрос за двубои на Етър. В комисията са постъпили сигнали за срещите на "виолетовите" с Берое и Пирин (Гоце Делчев). И в двата мача Етър падна с по 0:1.

"Две срещи на Етър - като домакин на Пирин (Гоце Делчев) и като гост на Берое, са пратени на прокурор за проверка. Сигналът за мача с Берое е в следствие на изказване на президента на Етър, който каза, че имало нередни работи", заяви генерал Василев.

"На прокуратурата са дадени още и един мач от женското първенство и един от юношеското. Повече подробности не мога да ви кажа", добави пред "Тема спорт" председателят на Комисията за етика и феърплей към БФС.

Вчера се появи информация, че е разследвана и контролата Славия - Банско (0:2), играна по време на паузата в шампионата, заради мачовете на националния отбор. Шефът на комисията за етика и феърплей категорично отрече подобно нещо.

Юношеският мач, за който генерал Василев говори, почти сигурно е двубоят Видима Раковски - Спартак (Плевен) (6:0). Според запознати Спартак е подложен на специален мониторинг от БФС.