БЛИЦ се свърза с Антон Генов, който очевидно е разстроен от факта, че не получи така дългоочаквания наряд за Шампионската лига. Топреферът бе считан за сигурен главен съдия на някой от последните двубои от груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир и се очакваше да стане първият българин, свирил мач от Лигата през последните 10 години, след като по-рано тази чест имаше Атанас Узунов.

Новината от днес, която колегите от "Меридиан Мач" разпространиха гласи, че УЕФА е започнала разследване срещу Генов по сигнал, че ръководена от него среща е манипулиран заради "черно тото". Става въпрос за контролата между Македония и Канада (3:0), в която топреферът на България отсъди 4 дузпи. Заради съмненията на УЕФА нарядът на Генов е бил отменен в последния момент, въпреки че още в петък в БФС е пристигнала екипировката на габровеца и останалите трима арбитри от бригадата с избродираните върху тях имена - асистентите Никола Джугански и Красимир Керезов, както и четвъртия рефер Николай Йорданов.

"Не ми се говори, няма какво да коментирам. Обърнете се към футболния ни съюз. Нормално е да съм разстроен, и вие щяхте да бъдете така, ако бяхте на моето място. Очаквах наряда, а не го получих", заяви Генов пред БЛИЦ.

"Да, да, още сега тръгвам за Швейцария", изцепи се съдията по повод опасенията, че може да бъде привикан на разпит заради съмненията за "черно тото".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ