Най-добрият български рефер Антон Генов бил върнат в съдийството заради бъдещ наряд в най-комерсиалния клубен турнир – Шампионската лига. Габровецът бе със спрени права от родната Съдийска комисия заради поредицата от грешки, но Димо Момиров и компания били принудени да го върнат заради настояване от УЕФА. Според правилата на европейската футболна централа съдия, който ще ръководи мач от евротурнирите, трябва да има минимум две срещи в своя шампионат, в които да тренира с един и същи екип. Антон Генов ще получи наряд за последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, който е на 8 и 9 декември.

“Какво да направим с Генов. Не трябва ли да го подкрепим. За първи път от 10 години ще имаме съдия в Шампионската лига. Той бе със спрени права, но го пуснахме да свири два мача. Такава е наредбата на УЕФА”, каза шефът на съдиите Димо Момиров.

Генов се прочу най-много на дербито Славия – Локо (Сф) – 0:0, когато не даде сто процентова дузпа за домакините в продължението на двубоя. След края на мача президентът на “белите” Венци Стефанов го нападна остро и заяви, че е поръчков съдия.

По-рано днес шефът на съдиите Димо Момиров заедно със своя заместник Костадин Гергинов дадоха обширна пресконференция, на която бяха коментирани родните рефери. Хората от Съдийската комисия показаха видеоповторения на всички спорни моменти на Левски - Литекс (2:2), който се игра преди няколко дни и предизвика гнева на домакините./БЛИЦ