ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира ситуацията и бъдещето на клуба. “Червените” се класираха на осминафинал за Купата на България въпреки че загубиха днес от Лудогорец с 0:1. В първия мач ЦСКА победи с 2:1 и продължава напред.

“Разберете, има само “Титан”, публиката не ги обича, вика против тях. Те имат финансови проблеми, което се отразява на клуба. Наслушах се на това за десетте фирми. В България може би има само една или две фирми, които може да купят ЦСКА. Защо държим чужденците ли?! Вие защо работите? Защото имат договори. В момента имаме собственици, само те са. Те искат да продадат клуба, готови са на всякаква цена. За мен 10 милиона е добра цена. Но не знам какви са договорите и не се занимавам с финансовите неща”, заяви Георги Илиев-Майкъла след мача.

На въпрос, може ли да назове хората, които взимат комисионни, шефът отговори: “Като взима някой комисионни е във вреда на ЦСКА. Това ни вкарва в задължения. Само собствениците могат да кажат имена. Стига с това, няма ги, да не съм им бавачка. Венци Живков се казва човекът, който се занимава с финансите. Мисля, че една заплата има да получават футболистите, което е нищо. ЦСКА има най-големият бюджет в България, няма друг отбор с по-голям бюджет от нашия. В момента ни е 10 милиона лева на година, което е страшно много за България. Това е. Досега няма никакъв интерес за помощ за една стотинка освен от “Титан”. Добри, лоши, но когато нямаш друг изход, приемаш това, което имаш. И в момента това е “Титан”. Не им прави чест на публиката да вика така против собствениците. Когато даваш 10 милиона за един клуб и ти да викаш против тях, премиера или БФС, не виждам полза. ЦСКА само губи от това”, допълни легендарният защитник.

Журналист попита, не е ли абсурдно при сегашната ситуация, ЦСКА да побеждава “Левски” и да отстранява Лудогорец. Георги Илиев коментира: “И на мен ми звучи абсурдно, но става. Съвсем нормално е да бием, ние сме ЦСКА. С моето идване направихме два-три коментара със Стойчо Младенов и си казахме, че трябва да бием всички отбори, защото сме ЦСКА. Това са парите, това са футболистите, на пак ще бием всички отбори. Какво е Разград, за да не го бие ЦСКА.”

На въпрос, вярно ли е, че ще има среща с Валентин Златев, директорът в Борисовата градина отговори: “Валентин Златев не се занимава с футбол, “Лукойл” не се занимава с футбол в България, това са поредните слухове. Това, че сме повече от приятели...Те нямат никакъв интерес да инвестират във футбола. Не съм говорил и с Емил Димитров, пак някакви...Чух намеренията, но не знам. Не съм говорил с него. Ако има интерес, всеки е добре дошъл. С удоволствие веднага може да стане собственик. Аз говоря с всички, но никой не е проявил интерес към ЦСКА.”/БЛИЦ