Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо даде обширно интервю, в което една от основните теми е предстоящото дерби между Левски и ЦСКА. Той коментира всички проблеми, които възникнаха около датата и мястото на провеждане на мача, както и дали трябва ли да има публика на отбора гост.  

„Напълно съм съгласен с твърдението, че футболът е за хората. Предвид ситуацията, която имаме – Националният стадион е даден за концерт, имахме разговори с община, полиция, тяхното мнение, както и нашето, е, че за здравето и безопасността най-добрият вариант е да се играе на „Герена“ и после на "Васил Левски" напролет без публика на гостите“, започна президентът на БФС по горещата тема с мястото на провеждане на дербито Левски – ЦСКА на 14 септември.

Иванов заяви и какви са проблемите пред провеждането на мача: „Общината и полицията са против мачът да е в делничен ден, защото трябва да се затвори цялата столица и да се отдели голям ресурс да охранява мача. Ние се съобразяваме и с другите, които участват в организацията. Тук не е въпросът да ощетяваме един от двата клуба“.

Георги Иванов нямаше как да подмине и решението да няма публика на гостите в двете дербита между „червени“ и „сини“: „Решението не е да променяме да се играе без публика. Аз лично съм против дерби да се играе без публика, но предвид ситуацията, защото няма стадион, който да приеме този мач, не може да се играе в делничен ден. Другата дата беше 20 декември, където е недопустимо да играем. Взехме това решение предвид ситуацията. БФС не ощетява нито един клуб. Както Левски, така и ЦСКА са равни за нас“.

„В плейофната фаза, ако двата отбора са в една група, мачовете ще бъдат с публика. Тук проблемът е, че няма стадион. Дали на Славия, на Локо София стадионите са подходящи за такова дерби? Проблемът е, че няма инфраструктура, която да покрие тези възлови мачове, когато Националният стадион затвори. Причината не е в БФС. Ние сме в ситуация, в която трябва да вземем нестандартно решение, за да се проведе мачът“, допълни президентът.

„Несериозно е да коментирам предложението за смяна на кръгове“, категоричен беше Гонзо.