Вратарят на Славия и бивш такъв на "Левски" - Георги Петков, който със спасяванията си срещу "сините" в събота направи Лудогорец шампион на България, сподели, че 4 години е чакал да отмъсти на Тодор Батков. Стражът коментира жеста си, който направи след последния, решителен мач за сезона на стадион "Георги Аспарухов" (1:1), казвайки че не е искал да засегне публиката на "Левски".

"Ако се играе сега мачът, няма да участвам в него. Още преди началото напрежението върху мен беше огромно. Знаех, че всяка ситуация ще ме следят под лупа и знаех, че за всичко може да съм виновен аз", коментира Петков в предаването "Пред банята" по TВ7.

"Когато отидох пред публиката, им казах "Спокойно, спокойно". Успокоявах феновете, защото знаех какво им е на хората. Тази обида, която на мен ми я сложиха преди 4 години - че уреждам мачове, аз чаках толкова време да отмъстя, не да говоря пред публиката на "Левски", а за да може да акцентирам върху човека, който е виновен за спекулациите по мой адрес - Тодор Батков. Посочих него, защото той е главният виновник. Има Господ. Той забавя, но не забравя. Аз не мога да бъда мишка. Аз съм мъжкар и не ми пречи да се извинявам. Извинявам се на тези фенове на "Левски", които са ме разбрали грешно и смятат, че съм ги обиждал. Ако някой съм обидил, извинявам се на всички", каза стражът на Славия.

"Имаше ръкопляскания от страна на мои приятели в публиката. Даже на много от тях дадох билети, за да бъдат на стадиона", добави Георги Петков.

"А" ГРУПА - РЕЗУЛТАТИТЕ, КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ И ЛИСТАТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ