Невероятен прецедент се случи по време на полета на Левски до Швеция. За първи път, откакто носи синия екип, вратарят Георги Петков спа през цялото време.

Явно тренировката си каза думата и стражът, който се слави със своята аерофобия, не издържа и склопи очи. Същото направи и друг враг на полетите със самолет - Лъчезар Балтанов. Двамата се сепнаха чак при внезапната турбуленция, която удари самолета в близост до шведска земя, пише "Стандарт". Гара Дембеле и Дъстли Мюлдер седнаха един до друг и също проспаха полета, който трая почти 3 часа.

На летището в Калмар играчите на Левски, водени от мениджъра Георги Иванов, който не пожела да говори пред медиите, бяха посрещнати като истински европейци. Те набързо напуснаха терминала под зоркия поглед на представител на шведския клуб, без да минават паспортна проверка. Човекът на съперника гарантира за тях пред властите на летището. После изтребител изпроводи по ирония на съдбата автобуса, с който Левски отпраши към центъра на града.

Утре от 20:30 часа селекцията на Ясен Петров гостува на Калмар в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Срещата няма да бъде предавана по българска телевизия. /БЛИЦ