Бразилецът Жоазиньо хвърли паника в Левски преди срещата с Калмар от Лига Европа и задаващото се вечно дерби с ЦСКА. От щаба на "сините" споделиха, че Жо се е разплакал по време на полета за Швеция. Както е известно, утре от 20:30 часа селекцията на Ясен Петров гостува на Калмар в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Причината бразилецът да пролее няколко сълзи са болките в глезена на левия крак, които го измъчват от дни. Той бе изритан лошо от играч на Дъндолк в реванша в Ейре миналата седмица и от тогава не може да тренира на пълни обороти.

"Боли ме, ужасно е. Не знам как ще играя утре", оплакал се Жоазиньо.

Бразилският халф обаче е в групата на "сините" за гостуването на Калмар. Часове преди началото на мача Ясен Петров ще прецени дали да заложи на Жоазиньо или да пусне титуляр по дясното крило на атаката Димитър Телкийски. Не е изключено нисичкият бразилец да получи почивка утре, за да е напълно възстановен за неделя, когато е вечното дерби с ЦСКА.

Малко след 17 часа Левски пристигна в Калмар. "Сините" тази вечер ще проведат тренировка на стадион "Фредриксканс", където утре от 20:30 часа стартира срещата от третия квалификационен кръг на Лига Европа. /БЛИЦ

Групата на Левски за гостуването на Калмар
Вратари:
Георги Петков, Божидар Митрев
Защитници: Дъстли Мюлдер, Стефан Станчев, Иво Иванов, Йордан Милиев, Елин Топузаков, Веселин Минев
Халфове и нападатели: Владимир Гаджев, Лъчезар Балтанов, Христо Йовов, Дарко Тасевски, Мариян Огнянов, Александър Александров, Жоазиньо, Даниел Младенов, Димитър Телкийски, Георги Христов, Исмаил Иса, Гара Дембеле