Роберто Райчев е един от героите на юношеския ни национален отбор до 17 години, който се класира на европейското първенство в Израел. Форумът ще бъде от 16 май до 1 юни. 

Райчев е продукт на школата на Славия. Големият талант вкара и двете попадения при равенството 2:2 с Ирландия в последния мач на "лъвчетата" от нашата група в Португалия, а дни по-рано донесе победата с 1:0 срещу Финландия.  

И в предишните двубои на селекцията на Йордан Петков, включително евроквалификации, 17-годишният Райчев бележеше, демонстрирайки отличния си голов нюх.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Несъмнено го е наследил от татко си, който е добре познат във футболните ни среди. Роберто е син на Илия Илиев - бивш играч на Славия, Литекс, Марек, Сливен, Ботев (Враца) и др. 

Докато радваше футболните фенове в Дупница преди години, на Илийката беше лепнат прякора Дупнишкия Фиго. Той има и дъщеря - Рамона.

Наследникът на Илия Илиев също харесва португалска звезда, но не легендата Луиш Фиго, а Кристиано Роналдо, издадоха за БЛИЦ от "Овча купел". След отбелязването на гол Роби, както го наричат съотборниците му, копирал CR7 - нещо, което направи и Кирил Десподов, след като опъна мрежата на Хърватия (1:2) в контролата в Катар във вторник. 

Синът на Илия Илиев е амбициран не само да блесна в предстоящото европейско първенство, а и по-скоро да пробие в първия отбор на родния си клуб - Славия.