Един от Пеневата чета Емил Кременлиев призна пред БЛИЦ СПОРТ, че вече не притежава бронзовия медал, който спечели на световното първенство в Щатите. Повод да го потърсим е днешния ден 10 юли. На същата дата през 1994 година България елиминира Германия на четвъртфинала с 2:1.

„Сякаш беше вчера, но такива спомени не се забравят. Специално в мача срещу немците не играх, тъй като бях наказан заради червения картон, който получих срещу Мексико. Гледах отстрани и още пред очите ми са двата ни прекрасни гола, които отбелязахме. Те си бяха повече от красиви – и този на Ицо от фаул, и този на Лечков”, заяви Кременлиев.

„Бронзовият ми медал вече не е в мен. Преди три или четири години, не помня точно кога, го подарих на Ивайло  Манджуков. Направих този жест, защото той  ми е голям приятел”,  разкри ветеранът пред БЛИЦ.

„Силно се надявам един ден някои от нашите наследници да повторят това, което сторихме тогава. Като се сетя какво посрещане ни направиха в София, настръхвам. По цялото „Цариградско шосе” имаше хиляди хора, а стадион „Васил Левски” беше претъпкан”, спомня си Кременлиев, който отскоро е спортен директор на третодивизионния Арда (Кърджали).  

„Проектът е много добър. Дано  реализираме целите, които сме си поставили. Първата е да влезем още следващия сезон в професионалния футбол. Знаете, че Елин Топузаков е старши треньор на  Арда и мисля, че ще успеем”, каза още бившият национал.