Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов е ядосан на колегите си от "Ботев" (Пловдив) за атаките през последните дни към клуба му. Босът е доволен, че футболистите му спечелиха днес с 3:1 срещу "канарчетата". След успеха Гигов каза, че атаките от страна на противниковия лагер през седмицата не са се отразили по никакъв начин на играта на тима му. Бизнесменът коментира и нахлуването на феновете на "Ботев" (Пловдив) в края на първото полувреме, когато бултрасите събориха ограда, скочиха на пистата и се сбиха със стюарди, което наложи прекъсването на мача за няколко минути.

"Страхотен мач. Играхме много правилно, много умно. Победихме добър отбор, но това с нахлуването на феновете им... Грозна работа, не се случва за първи път. Видяхте какво направиха в Бургас на финала с Лудогорец. А и още от вторник започнаха атаките срещу нас. Първо ни изпратиха писмо, че дължим пари за това, че наши фенове са чупили стадиона им. Оказа се, че са били сбъркали и било към Локомотив (Пловдив), а не към нас. Тези атаки през седмицата, всичките глупости, които се изписаха, не ни се отразиха. Дори напротив - мотивираха ни още повече", каза Гигов.

"Аз не се занимавам с вътрешния ред на стадиона. Имаме договор с фирма, която охранява, а ако се наложи, влиза полицията", коментира босът на Локо (Сф) по повод ексцесиите в края на първото полувреме.

"Не мога да обвинявам никого. Даже казах на Георги Марков и Кичо Добрев да не се хващат на въдицата на "Ботев" (Пловдив) и да не им отговарят на обвиненията в медиите. Всеки може да си говори каквото си иска", продължи Гигов.

"Играчите си имат регламентирани премии, знаят си ги. Ние сме един от малкото клубове, които плащаме премии. Аз съм единственият, който дава пари за Локомотив. Ако съм искал да напусна, щях да го сторя. Знаете, че много пъти съм бил пред тази крачка, но не съм я предприемал и продължавам да финансирам клуба. А за писанията, че този ми помагал, онзи също давал пари, няма нищо вярно. Да, Иван (б.р. - Иван Василев) ми помага. Купуваме екипировка от него и ни я дава на по-ниска цена", каза още Гигов.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите