Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов се оплака след загубата с 1:3 от Локомотив (София), че има организирана атака срещу "жълто-черните", визирайки днешното поражение, както и това от ЦСКА (0:1) в миналия кръг. Ексцентричният треньор изрази недоволство не само от съдията Георги Димитров, а и от футболистите си, признавайки, че "железничарите" заслужено са спечелили.

"Честитя на Локомотив (София). Не добър мач за нас. Знаехме какво ни чака на този лош терен, тук е трудно. Не можехме да си подаваме с едно-две докосвания, само борба и единоборства. Определено като теглим чертата се очертава, че сме загубили. Локомотив беше по-мотивиран, определено бяха по-добри, но много рано бяха решени много неща в този мач. Днес за втори път виждам нещо, което според мен става тенденция. На "Армията" видях сериозна организация срещу "Ботев", днес същото нещо. Става тенденция. Като видях организацията за съдията, кой е баща му и го знам какво работи. Ако някой ден си отворя устата, ще стане страшно. Засега не си я отварям", недоволстваше Вуцов след загубата от Локо (Сф).

"Много хора се чудят защо Любо Пенев не гледа мачове от първенството. Е, какво да гледа? И осем съдии да са... Страничният ми казва, че главният вижда, ама не иска да го даде... за ръката на Елтон в наказателното поле говоря. Не знам дали е нужно повече да коментирам. За мен е обидно след такива мачове да се оправдава човек. Сами сме си виновни, защото играхме слабо. Това започва да ме притеснява. Но гарантирам, че този млад отбор ще се преобрази в духа на концентрация и мобилизация. Ако не го направим, добро няма как да ни очаква. Но до последно ще се борим за място в първата шестица. След мача днес дори съм по-убеден, че ще успеем да се преборим и ще сме в Топ 6", коментира наставникът на "Ботев".

На въпрос за поведението на публиката, която прекъсна за кратко мача в столицата, Вуцов каза: "Тези хора са от най-темпераментните, но и най-честните. Целият клуб работи в тази посока, но когато има издевателства, нормално е да има избуяване."

"Аз мисля, че този е един от малкото, в които агресията ни не беше на ниво. На почивката се преобразихме. Спортно-техническите анализи са в съблекалнята. Локо (Сф) миналия мач падна с 0:3 от Берое, а днес беше преобразен. Дано и ние да сме така за другия двубой. Все пак имаме 5-6 момчета под 20 години и е нормално да има колебания. Нашата класа все още е малка, тя се гради със сила и резултати. Няма да виня никого. Когато някой е направил грешка, преди това друг е направил също грешка, за да ни вкарат гол. Нещата са комплексни, във футбола има грешки, но те трябва да се поправят. Но когато има дузпа за нас, не ни я дават. После пак имаше удар в ръката на Бранеков и пак нямаше фаул. Имаше много ситуации, картони, фаулове. То да бяха един, два, три детайла, да ги коментираш. А то... Не казвам, че свири за Локомотив, просто свири срещу "Ботев", има тенденция. Няма да ви казвам, че момчетата плачат в съблекалнята. Явно днес беше решено мачът да не се решава на терена. Закономерно загубихме, но при равни условия не знам как щяхме да завършим. Ако при тези условия бяхме взели нещо от този мач, щяхме да се наричаме Реал (Мадрид)", добави Вили Вуцов.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите