Треньорът на юношите старша възраст на Пирин (Благоеврад) Мирослав Митев подаде оставка. Спецът обяви решението си веднага след поражението с 1:4 от Черноморец (Бургас). Мачът на стадион "Христо Ботев" в Благоевград бе от 11-ия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 19 години.

Формацията на "орлетата" има едва 2 победи след 10 изиграни срещи до момента и със събраните 6 точки се намира на предпоследното 16-о място.

Директорът по спортно-техническите въпроси в Пирин Петър Михтарски потвърди, че е постъпила молба от Митев да бъде освободен от поста, който заемаше досега. Все още обаче Управителният съвет в клуба в лицето на Михтарски, Кирил Чапов и Владимир Табутов не са се произнесли и не става ясно дали оставката на бившия страж ще бъде приета.

Бившият национал Петър Михтарски заяви, че утре ще стане ясно дали се приема оставката на Митев, и кой ще бъде назначен на неговото място, пише е-79. Тежката загуба на Пирин в Елитната юношеска група от Черноморец дойде два дни след първото поражение на представителния отбор в "А" Окръжна група от Миньор (Елешница) (1:2) след 8 поредни победи.