Главният архитект на София Здравко Здравков съобщи, че е разговарял със собственика на ПФК Левски Наско Сираков снощи по повод казуса с козирката на Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“.

Трибуната все още не е покрита, за да бъде предпазена от разрушаване. Сектор "А" беше открит официално през 2016 година.

В предаването „Денят започва“ на БНТ арх. Здравко Здравков обясни, че се е получило недоразумение между ръководството на Левски и спортния министър Радостин Василев, вероятно заради липсата финансов ресурс за козирката.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Снощи се чухме с Наско Сираков. Касае се за извършване на конструкция на Сектор „А“, а неговото покриване трябва да отговаря на изискванията на УЕФА, като това ще струва доста средства. Такава аналогия козирка - трибуна, не бива да се прави, стадионът има огромна нужда от покриване, защото без него започва да се руши. Всеки знае, че една сграда без покрив, започва наводняване", каза Здравков.

Припомняме, че в сряда Наско Сираков излезе с остро изявление по повод думи на министъра на спорта, че козирката ще струва повече от построяването на самия сектор. По-късно Радостин Василев отговори също задочно - чрез съобщение, че се е позовал на думи на архитекта на София Здравко Здравков.

„Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор „А“, но не е само покриването, има доста сериозна промяна в осветлението, в другите сектори, за да се покрият изискванията на УЕФА. Трябва да се намерят сериозни средства. Финансовият ресурс за подобни съоръжения е огромен. Трябва да се сметне колко средства трябват. Тук е въпросът е да се намери необходимото финансиране, напрежение ще има, докато няма ясен финансов ресурс“, добави арх. Здравко Здравков. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022