Етър (Велико Търново) победи Спартак (Плевен) с 3:0 в мач от 4-я кръг на Втора лига. Това бе дебют за легендата на Етър и един от най-големите треньори в България за всички времена Георги Василев-Гочето.

Преди мача за своя 70-и юбилей бе почетен дългогодишният капитан на Етър и бивш футболен съдия Стефан Чакъров, който получи Старопрестолна грамота на Община Велико Търново и значка от заместник-кмета на града проф. Георги Камарашев, който е и член на клубната управа.

В 24-ата минута Николай Цветков-Демона откри резултата с хубав удар от дистанция. В 33-ата минута Джихат Кямил със страхотен шут от 25 метра покачи на 2:0.

Втората част предложи по-малко положения. Плевенчани се добраха само до една възможност в 61-ата минута, когато Стефан Христов стреля опасно, но Кирил Акалски бе на висота.

Четири минути преди края защитникът Михаил Минков отправи топовен шут, който обаче срещна главата на защитник пред голлинията. В ответната атака отново Стефан Христов излезе на голова позиция и стреля силно, но отново Акалски спаси. Така се стигна до даденото 4-минутно добавено време, в което Цветомир Тодоров вкара неспасяемо топката в мрежата за крайното 3:0.

Етър (Велико Търново) - Спартак Плевен 3:0
голмайстори: Николай Цветков 24, Джихат Кямил 33, Цветомир Тодоров 90