Халфът на Локомотив (Пловдив) Кристиан Гомис се оплака на страницата си във фейсбук, че е бил обект на расистки обиди от играча с номер 5 от Арда (Кж) Петко Ганев. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ганев, който е от Хасково и е син на местната легенда Таньо Ганев, е нарекъл Гомис "маймуна", се казва в публикацията на френския защитник на пловдивчани.

Гомис се е оплакал на съдията, който му е казал, че "няма нищо". Ръководството на клуба от Пловдив излезе с официална позиция на страницата си в инстраграм по въпроса.

"Днес срещу Арда номер 5 Петко Ганев ме обиди на "маймуна". Първата ми реакция беше да отида при съдията и той ми каза "няма нищо". Как е възможно??? Без значение кой цвят сме, този тип неща нямат място тук и навсякъде!", се казва в публикацията на Гомис, която е написана и на английски, и на френски език. 


"ЧЕРНИ И ГОРДИ! #racism #noroomforracism", завършва публикацията на Кристиан Гомис.

Позицията на клуба пък е категорична: "ПФК Локомотив Пловдив осъжда остро поведението на Петко Ганев от ПФК Арда в последните минути на срещата между двата отбора. Защитникът на домакините си е позволил да отправи обидни и расистки квалификации към Кристиан Гомис, който от своя страна му потърси сметка за тези думи. Това своеволие на Ганев остана ненаказано от съдията Волен Чинков.

ПФК Локомотив застава твърдо зад Кристиан Гомис в този момент! Такива грозни действия показват липса на спортсменство, феърплей и уважение към противника на терена! Расизмът няма място във футбола!", пишат от Локомотив.


Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022