Спортният директор на "Левски" Георги Иванов обясни ситуацията с Базил Де Карвальо. По-рано "сините" информираха, че се отказват от 29-годишния сенегалски нападател и го връщат на Локомотив (Пловдив). Базил страда от хронична контузия в дясното рамо и трябва да се подложи на операция.

"Наистина Карвальо има здравословен проблем, който няма да му позволи да подпише договор с "Левски". Ние ще го върнем на Локомотив (Пловдив), защото след като не е подписал с нас, нормално е да се върне в отбора, с който има договор", сподели Гонзо.

"Контузията му е доста усложнена. Тя е от 2006 година. След направените медицински прегледи, стана ясно, че Де Карвальо трябва да направи операция, а нас този вариант не ни устройва", добави пред "Гонг" Георги Иванов.

"Самият футболист е на мнение, че трябва да направи операция и да отсъства от терените 3 месеца. За нас това не е добре. Лекарите, които го прегледаха са едни от най-добрите в тази област. Те са категорични, че Де Карвальо трябва да се оперира, за да може да играе. Такова е и желанието на футболиста. Ние не може да се съгласим на този вариант. Не може да го оперираме и лекуваме три месеца. За нас всеки мач от 26 февруари нататък е много важен. Нормално е да се върне в Локомотив (Пловдив), те да решават какво да прави. На нас ни трябват здрави футболисти, които могат да тренират и играят", каза още Георги Иванов.

"Разбира се, че съм притеснен от ситуацията, защото преди два месеца бях договорил Де Карвальо и разчитах на него. Аз го харесвам, но при тази ситуация няма как да остане в "Левски". Ще търсим евентуално нов футболист, ако Гара Дембеле замине. Най-добрият вариант е да остане, защото знаем за какъв футболист става въпрос. Ние всички искаме Гара да остане", продължи спортният директор на "сините".

"Имаме варианти за нов футболист, дори сме говорили с един от набелязаните. Знаете обаче, че докато не се подпише договор, никога не е сигурно. Това е причината малко да сме под пара, но се надявам да вземем правилното решение", завърши Георги Иванов. /БЛИЦ