"Левски" се отказа от Базил Де Карвальо. Сензационната новина съобщи официалният сайт на "сините".

"Въпреки желанието на спортно-техническото ръководство на "Левски" за привличането на футболиста, медицински проблем е причината трансферът да не бъде осъществен", се казва в съобщението на "сините".

Любопитното е, че никой в лагера на "сините" не знаел за проблемното рамо на Базил, който все още няма подписан договор с "Левски", няма и да има. Както е известно, Де Карвальо се контузи още в дебютната си тренировка на "Герена". Той се хвана за дясното рамо, след което беше прегледан в "Пирогов".

Няколко дни Базил тренира на облекчен режим, след което замина със "сините" на подготвителния лагер в Гърция. Там обаче същото рамо отново се е извадило, което е наложило изключително обстоен медицински преглед. След него се оказа, че травмата датира от няколко години и налага спешна операция. На нападателя ще са нужни около 3 месеца, за да се възстанови. Това принуждава "Левски" да се откаже от услугите му и да го върне обратно на Локомотив (Пловдив).

Любопитното е как ще реагират "смърфовете". Президентът Коко Динев вече се похвали, че за Базил ще вземе повече пари от "Левски", отколкото за Гара Дембеле през миналото лято. По информация на БЛИЦ Локо (Пд) първоначално са се разбрали с колегите си от "Герена" да получат 350 000 евро за 29-годишния Де Карвальо. Дори е бил подписан договор между двата клуба.

Другата причина, която кара "сините" да се откажат от Базил е, че звездата Гара Дембеле по всяка вероятност ще остане на "Герена" до лятото. /БЛИЦ