Почетният президент на Локомотив (Пд) Христо Бонев даде интервю пред БЛИЦ, след като стана ясно, че “Левски” се отказва от Базил де Карвальо заради хронична контузия в рамото.
 
- Г-н Бонев, добър ден! Как ще коментирате новината за връщането на Де Карвальо във вашия отбор?
- Де Карвальо се връща при нас?! Честно казано, сега научавам. В момента съм на тренировката с отбора и няма как да отворя интернет... Тази вест обаче е страхотна.
 
-Какво имате предвид?
-Ами чудесно е, че Де Карвальо ще облече отново нашия екип, защото той е страхотен футболист. По-добре в Локо отколкото в “Левски”. Целите ни са високи, а сенегалецът ще ни помогне да ги изпълним.

-Говорите с лека ирония...Май не сте много доволен от факта, че сделката се проваля. Не намирисва ли на скандал между "Левски" и Локомотив.
- (Смее се). Е, аз така си говоря...
 
-Оказа се, че Де Карвальо е имал хронична контузия в рамото. Говори се, че тя го е измъчвала още през есента. Когато сте водили преговорите с “Левски” за неговия трансфер, в Локомотив сте знаели за проблема, но не сте уведомили “сините”?
-(ядосан) Моля?! За първи път чувам, че Де Карвальо е имал проблем с рамото през есенния полусезон. Той беше здрав като бик. Не е отсъствал от нито една тренировка. Мач не е пропуснал. Изключение прави само червеният картон, който получи, ако не се лъжа в двубоя ни срещу Миньор. Така че – няма нищо вярно в това, че едва ли не сме пробутали Де Карвальо болен на “Левски”. Хайде моля ви да не излизаме ние виновни. Много моля!
 
-“Сините” обаче се отказват от него именно заради проблема в рамото...
-Ами той го е получил този проблем след Нова година, когато се контузи на първата тренировка на “Левски”. Всъщност дали се отказват заради така наречената "хронична контузия" - честно казано, не съм сигурен на 100 процента, че това е основната причина.

-Коя е тогава основната причина?
-Защо питате мен?!
 
-Какво ще се случи с договора, който е подписан между Локомотив и “Левски”? Нали има официален контракт между двата клуба?
-Да, доколкото ми е известно, има подписан договор. Не знам дали самият Де Карвальо е сключвал контракт със “сините”, но между нас и “Левски” има...
 
-Ще бъде ли анулиран договора при това развитие на нещата?
-Не мога да ви кажа. По тази тема трябва да се обърнете към собственика Коко Динев. Той знае най-добре. Аз нямам представа нито каква е сумата по договора за продажбата на Де Карвальо, нито дали от “Левски” са ни превели някакъв транш, който при това стечение на обстоятелствата ние трябва да върнем. Това са въпроси, които знае и решава единствено г-н Динев. 
 
-Налага се операция, която Де Карвальо ще претърпи. Това ще се отрази на неговата подготовка през зимната пауза...
-Да, така е, но на всеки може да се случи да се контузи. Надявам се възстановяването на Де Карвальо да протече максимално бързо. Нищо не мога да прогнозирам, защото, честно казано, не знам колко тежка е травмата.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ