Черно море приема ЦСКА днес от 14:30 часа в мач от 16 кръг на „А“ група. Двубоят със сигурност е с друг заряд заради треньора на варненци Георги Иванов-Гонзо. Няма нужда от коментар какво означават сблъсъците срещу „червените“ за емблемата на „Левски“. Като футболист той се превърна в щатен голмайстор за „сините“.

Съвсем на другия полюс обаче е положението на Георги Иванов като треньор. Гонзо все още не може да постигне победа срещу ЦСКА като наставник. От четирите си мача до момента той има две равенства и две загуби. Иванов е водил два пъти „Левски“ и два пъти Черно море.

Първият му сблъсък е през пролетта на 2010 година, когато се изправя срещу ЦСКА, воден от Йоан Андоне. Двата тима правят миролюбиво равенство 0:0. След равния мач Литекс остава далеч пред всички, ЦСКА е на осем точки и е трети, а „Левски“ остава четвърти без никакъв шанс за първото място. След края на сезона, в който ЦСКА е втори, а „Левски“ - трети, Гонзо е сменен от Ясен Петров.

През есента на 2011 година ЦСКА победи „Левски“ с 1:0 с гол на Янис Зику. Дебют начело на „червените“ направи Димитър Пенев, който замени Милен Радуканов. Двубоят не бе приятен за Гонзо, който получи червен картон от съдията Таско Тасков в края на двубоя. Това беше предпоследният мач на Георги Иванов от втория му престой в „Левски“. В следващия двубой „сините“ загубиха и с 2:3 от Локомотив Пловдив, след което бившият нападател напусна, за да бъде наследен временно от Николай Костов.

Георги Иванов има и два мача срещу ЦСКА като треньор на Черно море – загуба през пролетта с 2:3 и равенство 0:0 в началото на този сезон на „Българска армия“.

Георги Иванов като треньор срещу ЦСКА:
Сезон 2009/10
“Левски – ЦСКА 0:0
(треньор на ЦСКА – Йоан Андоне)

Есен 2011
ЦСКА – “Левски” 1:0
(треньор на ЦСКА – Димитър Пенев)

Сезон 2012/13
ЦСКА – Черно море 3:2
(треньор на ЦСКА – Милен Радуканов)

Сезон 2013/14
ЦСКА – Черно море 0:0
(треньор на ЦСКА – Стойчо Младенов)

3 ноември 2013 година
Черно море – ЦСКА ???
(треньор на ЦСКА – Стойчо Младенов)