Георги Иванов-Гонзо, Валери Божинов и Константин Папазов ще дарят допълнително по 5 хиляди лева за 100-годишния юбилей на "Левски". Тримата отдавна влязоха в "Клуб 100", заделяйки пари за тържествата, на които кулминацията ще е срещата с Лацио.

„Борим се за всеки лев. Благодарим на всеки от "Клуб 100". Поради големия интерес, тъй като ние с Гонзо и Валери Божинов имахме по повече места, решихме да ги освободим тези наши 15 места в "Клуб 100" и вземаме един допълнителен индивидуален спот от 15 хиляди лева", съобщи при гостуването си в "Дарик" радио Тити Папазов.

Баскетболният треньор заяви, че Гонзо е бил честен в желанието си да привлече Станимир Стоилов на "Герена". „Със сигурност се връща един друг велик за "Левски" човек - Георги Иванов. Аз бях този, който вдигна телефона и казах: "Гонзо нещата са много тежки. Събрали сме се и всички се обединиха около теб. Искаме спортен човек. Готов ли си да тръгнеш?“. Той отговори: „За "Левски" съм готов на секундата. "Левски" е моят живот.“ И той тръгна. Тръгна с главата напред. Не попита колко пари ще получава“, разказа Тити Папазов и продължи: „Това е в момент, когато се виждаше, че "Левски" отива към дъното. Затова Гонзо го обичат и пеят песни за него. Неговата прямост завинаги е спечелила „синьото“ сърце. Когато има любов и коректност, то резултатите ще дойдат.“

На въпрос за Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо, Папазов обясни: „Смятам, че много е трудно като имаш договор и си при най-добрите условия, да си тръгнеш. Гонзо беше честен, искаше да го чака до последно.“

„Ако Гонзо беше като другите, щеше да играе на двата стана и Херо щеше да е в "Левски". Загубихме Херо, но имаме честен ръководител, който ще успее в "Левски". Казах му: „Стисни зъби, това е Божията воля, ти беше коректен. Херо щеше за е тук, но ти нямаше да бъдеш Георги Иванов.“ Успехът не е само шампионската титла“, заяви още баскетболният специалист.

„Батков със сигурност има много вини. Ще засегна много хора с това, което ще кажа, но твърдя, че за да е на това дередже "Левски", вината е на хората, които са имали ангажимент към управлението на клуба“, коментира още Тити.

„На Гонзо му беше много тежко, че не можеше да работи с Мъри и Херо, но просто той беше себе си. Хората трябва да застанат зад него. Трябва да преминем през дъното. Искам да призова всички левскари да дойдат на юбилея да дойдат и да има само усмивки. И всички легенди на "Левски" да бъдат там. На Наско Сираков душата му е синя, той не може да бъде далеч от "Левски". На този ден той ще бъде там, убеден съм. Искам да бъдат всичките“, каза още Папазов.