Ивайло Петев няма да се връща на този етап в “Левски”. Това обяви мениджърът на треньора Венци Митов. Както е известно, най-новият слух гласи, че специалистът е сред вариантите на Георги Иванов-Гонзо, който усилено търси наставник за "сините". Както е известно, Петев беше постигнал договорка с клуба от "Герена" преди месеци, когато Наско Сираков започна да го представя на 8 октомври, но фенове нахлуха на пресконференцията, съблякоха синята му фланелка и го отпратиха... понеже дни по-рано казал в интервю, че като малък е симпатизирал на ЦСКА.

"Не знам откъде е излязла тази информация, не е от Петев или от мен. С мен никой не е разговарял. Ситуацията с Петев на Герена беше една много голяма грешка. Може би феновете на Левски сега съжаляват, но не желая тези спекулации по отношение на Левски да ги коментирам. Ивайло има договор с АЕЛ Лимасол до лятото на 2015 година. Заплатата му е доста солидна на фона на фона на тези в „А" група", каза Митов в предаването „Зона спорт" по bTV.

Мениджърът говори и за срамният момент, в който Петев бе съблечен от феновете на “Левски”. "Човек никога не знае какво го очаква. За мен случилото се беше много голяма грешка от страна на ултрасите. Ивайло в този момент беше най-успешният треньор в България и тази реакция не беше от полза най-малко за клуба “Левски”, подчерта агентът.

- С Ивайло сме говорили много на тази тема. Бях дошъл специално за случая в България, бях на стадиона, когато това нещо се случи. Аз преживях с него и часовете след случката. Не трябва да забравяме, че футболистите и треньорите имат семейства, които също са съпричастни с това, което се случва в професионалния им живот. Хората в Кипър оценяват това, което Петев направи. Следен е от доста водещи отбори. Следен е от клубове от Германия, Австрия и Русия."