Председателят на Управителния съвет на “Левски” Иво Тонев гарантира за пореден път, че започнатият строеж на сектор "А" на "Герена" ще бъде завършен.

Първоначалният краен срок беше до 100-годишния юбилей на "сините" на 24 май, но както е известно, беше отложен за септември.
“Още утре, или най-късно в сряда, се подновяват дейностите по сектор “А”, като вече изпълнителят е нов, а не “Главболгарстрой”.

“Пристигнаха днес работниците, в следващите дни има последни неща, които трябва да се разменят с “Главболгарстрой”. Описват се строителните материали. Утре или най-късно вдругиден започват да работят по сектор “А”. Каквото съм имал да кажа, съм го казал. Какво очаквам да се случи, запазвам го за себе си. Мога само да кажа, че строителството започва отново, въпреки всичко, което се случи последните месеци.

"Хората, които обичат "Левски", не са глупави. Виждам ги как разсъждават, рано или късно ще се разбере кой какво е правил за "Левски" и кой какво не е правил. Времето е пред нас. Сега отборът се намира в изключително труден момент. Има твърде много проблеми, с които да се занимават други хора, аз се занимавам с моя морален ангажимент и се надявам да го приключа, както обещах. Едно е сигурно – “Левски” ще има стадион. За другото не мога да коментирам. Ако някой иска помощ от мен, ще я дам, обеща Тонев в предаването "Пред банята" по Нюз7.

- Мога да подкрепям, но няма да се бъркам на никого в работата. Много неща имам в главата си, но ще ги запазя. Не съм в кухнята на клуба, не съм толкова навътре, та да коментирам, дали има пари. Това, което му предстои на отбора, според мен ще е за добро. В "Левски" настъпи "Време за мъже". Имаше един такъв филм, нали? Точно такива са времената на "Герена" в момента. Трябва всички, които обичат “синия” клуб, да се обединят и да помогнат в този труден момент. Много неща се изписаха за мен и за строежа на Сектор “А”. Това, което мога да кажа на 100% е, че секторът ще бъде готов.

Моето мнение е, че Станимир Стоилов и Димитър Димитров са двамата най-качествени треньори в България. Лично аз съм ги канил да дойдат, но не е станало. Каквото и да е решението им, трябва да бъде прието от феновете.

Не бих се ангажирал с прогнози дали ще се завърнат в отбора. Радвам се само, че Георги Иванов се връща. Само му изказвам подкрепата си и му пожелавам успех. Мисля, че Гонзо е правилният избор за спортен директор. Със сигурност няма да му бъде лесно. Бил съм много години ръководител в Локомотив (София), част от сърцето ми винаги ще бъде в този отбор, но “Левски” е нещо различно, “Левски” е различен, в България няма друг такъв отбор.”


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ