Изпълнителният директор на Левски Георги Иванов коментира изтегления жребий. Съперник на "сините" в третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа ще бъде Калмар (Швеция) или Дачия (Молдова). Избраниците на Ясен Петров победиха с 6:0 Дъндолк (Ейре) снощи и на практика си осигуриха участие в следващата фаза. Първият мач между Калмар и Дачия в Швеция завърши 0:0. Реваншът в Молдова е на 22 юли, когато по същото време "сините" гостуват в Ейре на Дъндолк.

В третия квалификационен кръг Левски ще бъде гост в първия мач срещу Калмар или Дачия - на 29 юли, а ще домакинства в реванша на стадион "Георги Аспарухов" на 5 август.

"Още снощи казах, че който и отбор да се падне, Левски трябва да продължи напред. Смятам, че имаме сили да отстраним, който и да е съперник. Работим в тази насока и съм убеден в крайния резултат. Няма смисъл да гадаем в момента дали ще играем срещу шведите или молдовците. Ще изпратим човек, който да ги разузнае и ще видим къде са силните и слабите им страни. Левски има потенциала да се справи и с двата отбора. Важното е как ние ще играем, а не противниците", заяви Иванов пред официалния сайт на Левски.

"В момента се готвим за реванша в Ейре, защото за нас всеки мач е важен. Не подценяваме нито един двубой, нито отборите, които ни се падат в следващите кръгове, нито ЦСКА. Нямам предпочитания дали да сме домакини или гости в следващия кръг. Това са две полувремена и видяхте, че след като победихме с 6:0, втората среща става протоколна", коментира още Георги Иванов. /БЛИЦ