Треньорът на Левски Ясен Петров коментира изтегления жребий за турнира Лига Европа. Съперник на "сините" в третия квалификационен кръг ще бъде Калмар (Швеция) или Дачия (Молдова). Избраниците на Ясен Петров победиха с 6:0 Дъндолк (Ейре) снощи и на практика си осигуриха участие в следващата фаза. Първият мач между Калмар и Дачия в Швеция завърши 0:0. Реваншът в Молдова е на 22 юли, когато по същото време "сините" гостуват в Ейре на Дъндолк.

В третия квалификационен кръг Левски ще бъде гост в първия мач срещу Калмар или Дачия - на 29 юли, а ще домакинства в реванша на стадион "Георги Аспарухов" на 5 август.

"Който и съперник да беше изтеглен, ние го приемаме като такъв, с когото Левски трябва да се справи. Концентрирани сме върху реванша с Дъндолк. И веднага след това ще започнем да се готвим за следващия противник, който вече ще е известен измежду Калмар и Дачия. Ще направим всичко възможно, за да имаме изчерпателна информация за противника. Нашата задача е да съумеем да намерим силните и слабите страни на съперника, за да изпълним желанието си Левски да продължи", коментира Ясен Петров.

"Без да знаем кой ще продължи от съперниците, е безмислено да гадаем и да коментираме каквото и да било. Така или иначе молдовците са близо до румънската школа. Предполагам, че ще играят организирано, на границата на възможностите си. А колкото до шведския отбор, мога да кажа само това - дисциплина и изключителна физика. Знаем също така, че шведите са корав противник. Но който и да продължи, Левски трябва да е максимално концентриран, за да се класира в следващата фаза. Ако искаме да оставим диря в турнира и да вървим напред, трябва да можем да отстраняваме такива съперници", допълни Петров. /БЛИЦ