ЦСКА ще се изправи срещу победителя от Клифтънвил (Северна Ирландия) и Цибалия (Хърватия) в третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В първия мач Клифтънвил победи у дома с 1:0, а главен съдия на мача бе българинът Станислав Тодоров. Реваншът е следващата седмица в Хърватия. "Червените" се разминаха с грузинския Зестафони, МиПа (Финландия) и с победителя от двойките Шамрок Роувърс (Ирл) - Бней Йехуда (Изр) (1:1), Вентспилс (Лат) - Тетекс (Мак) (0:0).

Носителят на Купата на България Берое ще срещне победителя от Судува (Литва) и Рапид (Виена) в Третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В първия мач Рапид победи като гост с 2:0. Реваншът е следващата седмица във Виена. Старозагорци се разминаха с Ливърпул, Одензе (Дания), Баник (Чехия).

ЦСКА е домакин в първия двубой, който е на 29 юли, но може да има и разместване, тъй като и Берое ще приемат съперника си в София. ЦСКА ще играе на Националния стадион, а старозагорци на "Георги Аспарухов". Реваншите от третия квалификационен кръг са на 5 август.

Левски ще се изправи срещу победителя от двойката Калмар (Швеция) и Дачия (Молдова). "Сините" победиха с 6:0 Дъндолк (Ирландия) и на практика си осигуриха участие в следващата фаза. Първият мач между Калмар и Дачия в Швеция завърши 0:0. "Сините" се разминаха с Яблонец (Чехия), Аалесунд (Норвегия), Ягелония (Полша) и победителя от двойката ОФК Београд (Сърбия) - Торпедо Жодино (Беларус).

В третия квалификационен кръг Левски ще бъде гост в първия мач срещу Калмар или Дачия - на 29 юли, а ще домакинства в реванша на стадион "Георги Аспарухов" на 5 август./БЛИЦ