Защитникът Калин Щърков за пореден път се разделя с "Левски". Завърналият се вчера на "Герена" бранител беше отпратен от Георги Иванов след само две тренировки. 

Гонзо прецакал жестоко Щърков днес. Странно защо му наредил да тренира с основната група, която води подготовка вече 20-ина дни. Щърков обаче не издържал на тежките натоварвания, което е обяснимо, тъй като през последната седмица беше на море и е изостанал с тренировките.

Причината за по-дългата ваканция на бранителя беше участието му в редицата баражи с Видима-Раковски. Както е известно, 27-годишният защитник игра като преотстъпен в тима от Севлиево, а договорът му с "Левски" е до лятото на 2012-а.
3_11.jpg
Щърков издържал близо час в тежката тренировка на "Герена", след което взел да издъхва. Гонзо го забелязал и пратил администратора Райко Якимов да каже на играча, че няма да пътува за Австрия, а трябва да започне тренировки с юношите. Щърков се изненадал, че Георги Иванов го вкарал да тренира с основната група, а не му е дал програма за индивидуални по-леки занимания в първите му дни от подготовката.

Защитникът днес има среща с мениджъра си Емил Данчев и е много вероятно отново да се раздели с "Левски". Оферта към Щърков е отправил новакът в "Б" група "Ботев" (Пловдив). Едва ли бранителят ще се навие да остане на "Герена", където явно отново няма да получава шанс за изява. На левия бек за твърд титуляр е считан новото попълнение Орлин Старокин, а на поста може да играе и сърбинът Марко Видович.