Най-новото попълнение на "Левски" Орлин Старокин даде първото си интервю като футболист на "сините". Левият защитник днес подписа договора си с клуба и беше официално представен.

"Чувствам се прекрасно. Радвам се, че сагата най-после приключи", сподели Старокин.

"Щастлив съм, че всичко завърши в моя полза. Надявам се тази година да стана шампион с "Левски", както и да се представим добре в Лига Европа. Избрах "Левски", защото това беше най-добрата оферта, която имах пред себе си. Всичко в съблекалнята е точно, работим усилено. В момента сме в подготвителен период. Почвам вече да се сработвам с момчетата, да се опознаваме и се надявам с всяка изминала тренировка да се представяме все по-добре", каза Старокин.

"Левски" е голям отбор, нормално е да има конкуренция. Идвам тук, за да се боря за собственото си място и да играя. На "Герена" е перфектно, чувствам се отлично", добави защитникът.

ТОВА Е ОРЛИН СТАРОКИН3_9.jpg
Роден:
08.01.1987 г.
Родно място: София
Позиция: Ляв защитник
Ръст: 180 см
Тегло: 73 кг

* Старокин е продукт на школата на ЦСКА, като с юношите на "червените" печели множество медали от републиканските първенства на България. На 18-годишна възраст преминава в Нафтекс, подписвайки първи професионален договор. През лятото на 2006-а заиграва в Черноморец (Бургас), с който става шампион на "Б" група. След това се завръща в Нафтекс, а от зимата на 2009-а отново става част от "акулите". Старокин е бивш юношески и младежки национал. През последния сезон има 32 мача с екипа на "акулите" - 30 в "А" група и 2 за Купата на България, няма отбелязан гол.