Новият-стар треньор на “Левски” Георги Иванов даде пресконференция при третия си престой начело на тима. Както е известно, след загубата от Миньор на “Герена” с 0:1 Николай Костов напусна, а вчера ръководството гласува доверие на Гонзо, който ще води тима до края на сезона. На 24 април изпълнителният директор Иво Тонев ще обяви новия наставник, който ще бъде начело на “Левски” от следващия сезон.

“Нормално е да имаше колебание. Не изгарях от желание да бъда треньор, след това което се случи в “Левски”. Но и не можех да се скрия и да изоставя отбора. Аз съм свикнал на напрежение, знам, че няма да е лесно. Наясно съм, че негативите, ако отборът се представи лошо, ще са върху мен. Винаги след като “Левски” загуби има сътресения, нормално е. Играчите и треньорите са подложени на натиск. “Левски” е един от отборите, които трябва да се справя с напрежението. Затова сме голям клуб, затова сме обичани от много хора. И в по-тежки ситуации сме се справяли, ще се борим до край”, заяви Георги Иванов.

“Аз втори шанс да бъда треньор не съм търсил. Не съм си помислял да поемам пак тима, тъй като имахме треньор в, който вярвахме. Не сме мислели, че ще се разделим с Николай Костов. Дойде ни като гръм от ясно небе, но в крайна сметка се съобразихме с желанието му, тъй като на сила хубост не става. Аз съм тук, за да помагам, независимо какво ще стане след това. Един човек, който обича "Левски", е готов да се озовава във всеки един момент. Най-лесно ми беше да кажа, че не искам аз да съм треньор и да намерим някой друг. Предстоят ни два тежки мача и кой е луд да си слага главата на дръвника. Но за "Левски" съм готов на всичко”, допълни Гонзо.

“Не се притеснявам, ако имаше притеснения, нямаше да стоя тук пред вас. Всеки човек се учи от грешките, които е допускал. Едва ли е грешка, че съм бил строг, по-скоро съм взискателен. Максималист съм и искам нещата да стават така, както трябва. Взел съм си поука, че футболистите не могат във всеки един момент може да са във върхова форма. Всички момчета ги познавам, между нас има уважение, респект и приятелство. Ники Костов е треньор, който наистина имаше много идеи за футбола, които обаче не можаха да се видят по време на мачовете. С много от нещата бях съгласен, харесваше ми желанието му да промени някои неща”, коментира още треньорът./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА