Спортният директор на Левски Георги Иванов потвърди новината за трансфера на четиримата футболисти – Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсуф Рабех и Зе Суарес в руския шампион Рубин (Казан). Гонзо заедно с треньора на “сините” дават пресконференция на “Герена” по повод преминаването на карето в Рубин и утрешното дерби с ЦСКА.

“Сигурно всички вас ви интересува, това което стана в последния ден. Нашите футболисти заминаха за Русия, минават медицински прегледи и ще подпишат договори с Рубин. Не мисля, че се е случило нещо кой знае колко фатално. В последните 3 години се опарихме от трансферната ни политика. Искаха наши футболисти и не ги продавахме. В Левски има достатъчно играчи, които да заместят тези, които ги няма. Спокоен съм за мача, който утре предстои”, каза Гонзо.

Офертата дойде доста бързо, на мача с Виляреал. Говорихме с футболистите, те приеха с голямо желание. Нормално, условията на Рубин са многократно по-добри. Президентът и аз им бяхме обещали, че ако има оферта, няма да ги спираме. Защото щеше да дойде моментът, когато ще попитат, защо не сме ги пуснали да играят в чужбина. Много хора си мислят и се чудят, защото направихме това нещо точно сега и защо не сме го сторили преди.

Защото Левски трябва да започне отначало, ще се опитаме чрез школата да подобрим нещата, гръбнакът на този отбор да бъде съставен от наши момчета. Имам намерение да поканя специалист в ДЮШ от чужбина, който да бъде методист не само на играчите, а и на треньорите. Новото начало е трудно, винаги е било така. Някои ще кажат, защо точно сега. Защото не можехме да си позволим играчите да останат до Нова година.

Прозорецът, който имат в Русия и по-специално Рубин, затваря в неделя. Ние сме убедени в качествата на останалите футболисти и по никакъв начин няма да си проличи тяхната липса", допълни спортният директор на "сините".

“Говорил съм вчера вечерта с г-н Батков, ще направим всичко възможно да вземем нови футболисти. Ще направим така, че Левски да изглежда по-силен и по-добър след зимната пауза. Нормално е това да бъде изненада за вас, защо точно в този момент, защо точно преди мача, но мисля, че ви дадох отговорите.
Всички решения в Левски се взимат от президента, мен, треньора и Константин Баждеков. Заради новата политика на клуба, как да привлечем нови футболисти след Нова година, ако не продаваме.

Левски не се е отказал от целите си – титла и купа на България. С продажбата на четиримата Левски няма да изглежда по трагичен начин, това мога да го гарантирам. Трансферът сме го съгласували г-н Батков, аз и треньора”, каза още Георги Иванов.

“Младите футболисти ги преотстъпихме, за да се сблъскат с мъжкия футбол, защото той е много по-различен от юношеския. Ако Иван Цачев бе останал тук, едва ли щяхте да го чувате. Той доказа, че може да играе в Пирин, и е нормално да си го върнем. Много изкуствено се говори тук, че трябва да се дава шанс на всяко момче, само, че е юноша на клуба. Да, ние искаме да използваме юноши, но не може да подписваме с всички.
Сега и да обещаваме че, утре ще победим, няма смисъл. Сигурен съм и съм убеден в успеха. Момчетата ще дадат всичко от себе си, за да бият. Прогнозите са за тези, които играят тото, аз съм сигурен в силите на Левски”, завърши Гонзо./БЛИЦ