Георги Иванов е предлагал на Ивайло Петев месечна заплата по 10 000 евро в опит да го навие да поеме "Левски", разбра БЛИЦ. Това се е случило при преговорите, които двамата водиха преди време. Както е известно, в момента Гонзо е в Испания, за да се среща на място с местни специалисти и да се помъчи да уреди нов наставник на "сините". Петев пък се оплака, че Георги Иванов не го е търсил в последните дни.

При съобщаването, че в "Левски" заплатата му ще е 10 000 евро, извелият Лудогорец до две шампионски титли специалист се намръщил и изтъкнал, че има по-добри оферти от тази на Гонзо. Спортният директор на "сините" пък останал разочарован, тъй като преди това получи отказите още на Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо. За момента Гонзо не смятал да се обръща отново към Петев и се надявал да намери треньор в Испания.

Петев е в България от неделя и си почива в родния Ловеч, като по всичко изглежда, че се разделя с АЕЛ (Лимасол). В събота специалистът загуби решителния мач за шампионската титла на Кипър от конкурента АПОЕЛ (Никозия) (0:1) и още не е ясно къде продължава. Интерес към Петев не липсва. Румънският гранд Стяуа също е сред вариантите му, а БЛИЦ разбра, че е много вероятно докато е в Ловеч, треньорът да отскочи до Букурещ за преговори. За момента обаче контактувал с хората от Стяуа само по телефона.