Ивайло Петев окончателно отряза "Левски", разбра БЛИЦ от източници, близки до треньора. Извелият Лудогорец до две поредни шампионски титли специалист дори не мисли да се завръща у нас и смята да продължи работа в Кипър. В събота Петев има шанс да ликува в местното първенство с АЕЛ (Лимасол), но дори и да се провали в решителния мач срещу АПОЕЛ, желаел да остане начело на настоящия си отбор.

Георги Иванов-Гонзо силно се надяваше да убеди Петев и той да поеме "сините" от втори опит. Дори феновете на "Левски" изразиха готовност този път да приемат амбициозния треньор, уважавайки искането на Гладиатора. Името на Петев се свързва и с Литекс, след като днес "оранжевите" се разделиха с Миодраг Йешич.

Петев обаче не смятал на този етап да се връща под Покрития мост. При това положение фаворит за поста на Йешич става Красимир Балъков, който от доста време е без работа.

БЛИЦ разбра, че Петев усилено работи по лятната селекция на АЕЛ, като узнахме и един от футболистите, на които вече е позвънил. Треньорът е провел разговор с играч, който е желан от ЦСКА и "Левски". Става въпрос за бившата португалска звезда на Берое Давид Каядо. Халфът от няколко месеца играе в Таврия (Симферопол), като вече отрязал "сините" и "червените", които не успели да го примамят с офертите, които му отправили.