Спортният директор на "Левски" Георги Иванов прикри Гара Дембеле. Както е известно, звездата на "сините" бе арестуван заради шофиране в нетрезво състояние и наличие на 1,64 промила алкохол в кръвта. От Седмо Районно дори информираха пред БЛИЦ, че книжката на французина с малийска кръв е била фалшива.

Преди тренировката Гонзо съобщи своята версия за случилото се и заяви, че при следващо провинение Дембеле ще бъде отстранен от отбора.

"Доколкото знам, Дембеле е бил помолен от охраната на заведението да си премести колата. Той ги е послушал и в този момент го спрели полицаите. Всички в клуба сме разочаровани, но досега той не е създавал проблеми. За случката знам от Дембеле и Майкъл Тевия, който имаше рожден ден. Бях пуснал отбора до 3 часа, така че не мога да съдя Дембеле за това. Ще бъде глобен сурово, защото е пил алкохол и е шофирал", заяви Георги Иванов.

"Накарали са го да духа на дрегера и той е показал 1,64 промила алкохол. Това, че е отказал да даде кръв, си е лично негово решение. Всеки има право да решава сам за себе си. Няма как да му наложим такава санкция, каквато наложихме на Бензукан, защото аз лично бях позволил да празнуват до 3 часа рождения ден на Тевия", добави Иванов.

"При следващо провинение, бъдете сигурни, че сме безкомпромисни и ще отстраним Дембеле от отбора. Не може някой да си позволява да уронва престижа на клуба", каза още Гонзо. /БЛИЦ