"Левски" се усмихна с нов треньор, но днес цял ден из "Герена" сричаха десетина испански имена, без да знаят кое е точното. Спортният директор Георги Иванов само извести "сините", че треньор има и .. да чакат за името.

Проследяване на стъпките на Гонзо в Барселона сочи към името Хосе (Пепе) Мурсия Гонсалес, пише в. "Труд". Само с него директорът е имал повече от една среща. И явно той ще е новият старши треньор на "Левски". В кладата от предположения горя и името на Хуан Карлос Гаридо, с когото Гонзо се е срещал още в понеделник. Но полуфиналистът в Лига Европа с Виляреал е скъп за "сините".

49-годишният Мурсия изглежда по "синята" кесия. С евентуална заплата от 12 000 евро плюс 6-цифрени бонуси при титла, купа и влизане в групи на евротурнири той става реален вариант.

Очаква се с новия треньор да бъдат привлечени и испански методист за школата и евентуално кондиционен специалист.

Приятели на Христо Стоичков от радио "Кадена СЕР" оцениха Мурсия като добър тактик и психолог в работата с играчите. Според колегите Пепе има качества да се справи в чужбина, въпреки неуспешния опит в румънския Брашов. Каталунските журналисти от Барселона информираха, че семеен проблем е бил причината Пепе да си тръгне след само 3 седмици работа там. Треньорът е имал договор за 2 години с Брашов, който е прекратен предсрочно.

Най-добро постижение в кариерата на специалиста като класиране е десетото място с Атлетико в Примера дивисион през 2006 г.

Най-великият мач в треньорската кариера на Пепе Мурсия е на 5 февруари 2006 г. - триумфът с мадридския Атлетико над Барса с 3:1 насред "Камп ноу". В този мач в Барселона Мартин Петров е титуляр за "дюшекчиите". А само 3 месеца по-късно каталунския колос с Франк Рийкард като треньор и Роналдиньо спечели Шампионската лига.

Има и друга "българска връзка" - Мурсия замени Христо Стоичков в Селта през 2008 г., но не успя да постигне по-добри резултати от Камата.

49-годишният Мурсия не е от едрите треньорски имена в Испания, но "отдавна е в джаза". Като футболист тръгва от Кордоба, минава през Алкасар, Соко, пак Кордоба, Хаен, Валдепенас, отново Кордоба, Пласенсия, Мартос и приключва в Сантаел през 1992 г. Скромна кариера предимно във втора и трета лига.

Като треньор започва в "Б"отбора на родния му Кордоба, после минава в първия (2001-2002), Картахоново (2002-2003), втория тим на Атлетико (2003-2006), а после - в първия (2006), Херес (2006), Кастельон (2007-2008), Селта (2008), Албасете (2009), Саламанка (2010-2011), Брашов (2011).

В Румъния работи само 22 дни и за 3 мача през август преди близо 3 г. и оттогава е без клуб.

Водил е доста клубове, но всички без Атлетико - от втора и трета лига. В Мадрид Пепе е за 20 мача от 12 януари 2006 г. след раздялата с Карлос Бианки. Не работи зле, но не класира тима за Европа. След сезона се връща във втора дивизия.

В своята кариера има 33,7% победи, 29,8% - равенства, и 36,5% - загуби.