Спортният директор на "Левски" Георги Иванов потвърди, че "сините" водят преговори с колегите си от Видима-Раковски за младия вратар Пламен Илиев. Клубът от Севлиево обаче иска доста висока сума, която към момента от "Герена" отказват да платят.

"Пламен Илиев е много талантлив вратар, младо момче. Чака го голямо бъдеще. Обаче се разминаваме с ръководството на Видима-Раковски за цената му. Претенциите, които имат за момента, са неизпълними", заяви Гонзо.

"Преговаряме с двама-трима играчи на ниво клуб-клуб, както и с двама-трима, на които договорите им изтичат през лятото. Имена обаче няма да разкривам. На първата тренировка за 2011 година ще видите кои ще са новите в "Левски". Ще гледаме до 10 януари да сме приключили със селекцията, за да може Ясен Петров да си направи подготовката като хората", каза в студиото на RING Георги Иванов.

Той потвърди, че Калин Щърков и Майкъл Тевия най-вероятно ще подсилят Калиакра, а бразилецът Фелипе няма да остане на "Герена".

Гонзо заяви, че в момента вратата на "Левски" е нормално да пази Кирил Акалски, тъй като той е в най-добра форма.

"Георги Петков е в отбора и тренира наравно с останалите. Никой не е длъжен да му обяснява защо не пази. Четиримата вратари имат равен шанс. Който е по-добър - той пази. В момента Акалски е в най-добра форма. Не ме интересува кой е бил легенда преди 5 години. Георги Петков е най-добрият вратар на България. Само той може да отговори защо формата му спадна. Не е същият, който беше преди 2 години", заяви Гонзо за опитния страж.

"Ултиматуми в "Левски" винаги има. Ясен Петров е бил треньор на по-малки отбори, затова е нормално да не е постигал резултати. До момента това, което показва отборът като начин на игра, мисля, че трябва да задоволява хората. Всеки има врагове. Много хора се виждат, че мястото им е в "Левски", че те са по-умни, по-добри. Нямам против това нещо, аз лично не съм притеснен от такива неща. Ние си вършим работата, както трябва. Тодор Батков никога не се е месил в състава. Той не разбира от футбол чак толкова много, за да се меси и да прави разбор. Ясен Петров обсъжда много неща с мен, но изборът е негов, той носи отговорността. Нормално е да обсъждаме качествата на футболистите и кой е най-удачен в този момент. Аз може да си казвам мнението, но не мога да го налагам", каза Георги Иванов.

"На половината път сме. Направихме 8 трансфера, но ако кажем, че ще направим още 8 зимата, ще е пълна глупост. Няма да има пак мащабна селекция. "Левски" се развива в правилна посока, купихме с малко пари, но качествени футболисти. Оправдават доверието напълно", смята Гонзо. 

Шефът в "Левски" говори и за защитника Иво Иванов, вкарал си автгол срещу Лил за равенството 2:2 - "Това момче трябва да промени манталитета си. Не може в Берое да си показвал едно лице, а сега друго. Има качества, той е силен човек и съм сигурен, че ще се справи. Миналата година беше избран за най-добър защитник в България. Сигурен съм, че след Нова година Иво Иванов и Йордан Милиев ще са сработени и ще бъдат отлична двойка централни защитници." /БЛИЦ

Бъдете с "Левски" в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg