Треньорът на "Левски" Георги Иванов защити футболистите си след равенството 2:2 с Литекс. Освен това Гонзо скочи на бившия си съотборник Илиан Стоянов, с когото отдавна са във вражда.

"Във футбола 2 и 2 не е 4. Контролирахме през цялото време ситуацията, но за съжаление не успяхме да спечелим. С две атаки Литекс ни вкараха два гола. Нормално е да съжаляваме за изпуснатата победа. Мога да поздравя футболистите, оплювани от всякакви хора - и свои, и чужди. Не мога да одобря всякакви хора да оплюват. Не може хора като Желю Станков и Илиан Стоянов да определят политиката в "Левски", скочи Георги Иванов на критиците.

"Подготвям отбора по най-добрия начин, за да може да побеждава. Лошото е, че имаме много контузени футболисти. Независимо какви критики отправят към нас, ние имаме 7 юноши. Ако някой можа да ми каже кой клуб налага повече юноши, нека ми каже. Ако се върнете назад, ще видите колко юноши играят в мачовете ни. Започнахме от нулата и отборът показва игра сега, с която хората да се радват. От 22 полеви играчи имаме 7 юноши. Но когато всички вие, или част от вас, обясняват как трябва да играят юношите на "Левски"... аз смятам, че Божидар Краев е доказателството за това, че работим правилно с юношите", коментира Гонзо.

"Свалям шапка на тези футболисти, които играят в "Левски". Знаете, че не получават постоянно заплатите си, а те играят на 100 процента за името на "Левски". Мога само да им благодаря. "Левски" от дълги години не е имал такъв колектив, какъвто има в момента, всичко е наред. Няма скандали, няма разцепление. Колективът е отличен. Единственият проблем е чисто финансов. Всички пари идват от Тодор Батков, не съм плащал премии", каза спецът.

"Преди началото на сезона ви казах, че "Левски" не може да се бори за първото място, но може да се бори за евротурнирите. Не играем с дълги топки, защото искам "Левски" да играе привлекателен футбол, с който да побеждава. Когато минат тези шест месеца, с нужните попълнения, смятам, че "Левски" ще играе по различен начин. В момента "Левски" не е в добро финансово състояние, затова трябва да намерим качествени играчи за малко пари. Трябват ни нови играчи за засилване на конкуренцията – 3-4 нови. Смятам, че ако тези юноши, с които се работи сега, до 1-2 години "Левски" ще има много сериозен потенциал", оптимист е Георги Иванов.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите