Редица клубове обявиха официално, че ще издигнат кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Четвъртодивизионният Балкан Белоградчик от А ОФГ Видин разкри в социалните мрежи, че ще подкрепи бившия футболист на насрочения за 18 март изборен конгрес. Същият клуб бе свързан с един от скандалите на предишния избор през октомври. Тогава неговият представител не бе допуснат в залата, въпреки че имаше право да се яви.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Ние от ФК Балкан Белоградчик заявяваме, че ще издигнем кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Подкрепяме категорично наложителната промяна в българския футбол и вярваме, че ще се осъществи след предстоящия изборен конгрес на БФС през март 2022 г. Смятаме, че той и неговият екип са хората, които могат и искат да направят тази промяна. Заставаме твърдо зад тях и сме убедени, че още много клубове ще ни последват. Времето за празни приказки и обещания изтече! Време е за много работа и труд!“, написаха от Балкан на страницата си във "Фейсбук".

Третодивизионният Балкан Варвара също застава зад Димитър Бербатов на предстоящия конгрес на БФС през март.

„Ние от ФК”БАЛКАН”ВАРВАРА заявяваме, че ще издигнем кандидатурата на ДИМИТЪР БЕРБАТОВ за президент на БФС на предстоящия изборен конгрес на 18.03.2022 год. Обявяваме се за цялостна промяна в българския футбол и вярваме, че Димитър Бербатов и неговият екип са хората, способни да я осъществят!“, написаха в официалната страница на клуба.

Победа 2013, Пирин (Гоце Делчев), ФК Дреновец, ФК Черноморец с. Ноевци и ФК Спартак София също изразиха подкрепата си за Бербатов.