Емил Гъргоров бе избран за най-добър футболист на изминалия 13-и кръг в анкетата, организирана от News7. Бадема бе над всички във вечното дерби ЦСКА – "Левски". Гъргоров изработи първия и вкара третия гол за победата на "червените" с 3:0.

Така играчът на ЦСКА събра общо 59 точки и безапелационно окупира върха. В анкетата участваха 14 медии, като в листите на 11 от тях Гъргоров е посочен на първо място. Така атакуващият халф във втори пореден кръг става №1 в класация.

На второ място с 39 точки е друг герой на ЦСКА от мача с "Левски" – авторът на първото попадение Неманя Милисавлевич. Той има 39 точки.

Третата позиция е за Маркиньос от Локомотив (Сф), който с двата си гола срещу пловдивския "Ботев" (3:2) стана най-резултатният чужденец в историята на "А" група с общо 41 попадения. Бразилецът събра 33 точки.

Последните две места останаха за двама от най-дейните играчи на Литекс при успеха над Лудогорец в Разград с 4:2. Мирослав Манолов има 20 точки, а Симеон Славчев е със 17.

В генералното класиране Емил Гъргоров дръпна с разлика – той води със 172 точки, втори е Маркиньос със 144, а Мартин Камбуров остава трети със 114.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ