Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Нов допингскандал гръмна в българския футбол. Един от лидерите на Локомотив (Пловдив) Даксон да Силва е с положителна допингпроба. Полузащитникът е дал положителния резултат след мача за Купата на България с Литекс. “Смърфовете” спечелиха с 1:0 полуфинала в Ловеч и се класираха за финала, на който ще се изправи срещу Лудогорец (Разград).

Ръководството на Локомотив (Пловдив) ще даде извънредна пресконференция днес в 12:30 часа. На брифинга ще присъства административният директор Атанас Узунов и лекарят на отбора д-р Константин Павлов.

Полуфиналът за Купата на България се игра на 11 април в Ловеч. Победното попадение за гостите от Пловдив реализира Йонес Бенжелюн в 79-ата минута. Даксон беше титуляр и получи втори жълт и съответно червен картон в последните секунди на двубоя.

Припомняме, че в края на миналата година трима футболисти на ЦСКА – Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов, също бяха заловени с допинг, със забранения препарат метилхексанамин. Те изтърпяха три месеца наказание, след което вече са в игра.