Фенклубът на Ботев (Пловдив) алармира за грозна проява на запалянковци на градския съперник Локомотив. "Жълто-черните" твърдят, че "черно-бели" са свалили транспаранта "Справедливост за Тоско", който те закачиха на подлеза на Централна поща на улица "Гладстон" в Пловдив.

"Уважаеми приятели, получихме информация, че преди малко черно-бели са свалили и откраднали транспаранта "Справедливост за Тоско", който беше сложен снощи над подлеза", написаха от клуба на привържениците на Ботев (Пловдив).

"Канарчетата" отбелязват също, че до момента официално от Локомотив няма изказани съболезнования към близките на загиналия фен на градския съперник.

Както вече стана ясно, има обвинен за смъртта на Тоско Бозаджийски. Един от двамата привикани за разпит остава в ареста в Солун и ще бъде обвинен в принос към убийството на пловдивчанина. Гръцкият съд разпита в продължение на 7 часа двама мъже на 26 и 24 години, фенове на местния ПАОК, като по-възрастния е бил освободен.

Ботев (Пловдив) настоява за справедливи наказания на виновните за смъртта на Тоско. Един от най-дейните фенове на Ботев загина в Солун преди седмица. Тоско е бил удрян с тръби и прегазен от автомобил след атака от местна агитка на футболния клуб ПАОК.

"Инцидентът не е случаен, скочили са 20 човека с каски, колове и ножове и са ги смлели от бой. Разговарях лично с родителите на Тошко, патоложката е казала, че причината за смъртта му е нанесения побой, имал е разкъсани вътрешности. Излезе версия, че причината е друга, а родителите не са получили такава информация. През сълзи бащата на Тошко ми каза, че според патоложката причината е побоя", разказа по-рано днес в студиото на bTV Михаил Манолов, член на УС на привържениците на Ботев (Пловдив)

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)