ЦСКА загуби последната си контрола преди началото на новия сезон, в който тима ще се състезава във „В” група. На своя стадион „Българска армия” тимът на Христо Янев отстъпи с 0:1 на Ашдод, като срещата бе изключително изнервена и груба. Израелските футболисти непрестанно влизаха грубо в краката на играчите на ЦСКА, налитаха на бой и изнервиха изключително много срещата. Играчите на Ашдод получиха общо три червени картона в мача.

Първата част се запомни с грубата игра на гостите. Футболистите на Ашдод набързо си заслужиха едни червен и няколко жълти картона. На всичко отгоре при всяко отсъждане на рефера му налитаха на бой, а на няколко пъти скачаха и на играчите на ЦСКА.
„Червените” от своя страна създадоха няколко добри положения, която обаче не бяха реализирани от Галчев и Грънчов, пред които се откриха възможностите.

В края на първата част изненадващо Ашдод поведе в резултата. Топката бе центрирана от десния фланг към вратата на ЦСКА, а там Тамо Авитан я засече в мрежата за 0:1.

След почивката играта се успокои, тъй като Ашдод спря да извършва груби нарушения. В 59-ата минута израелците пратиха за втори път топката в мрежата на ЦСКА, но попадението бе отменено поради много спорна засада.

В 65-ата минута армейците получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле на гостите, но изстрелът на Цветанов бе твърде слаб и стражът на Ашдод Мишиати без проблем улови.

С пропуски през втората част се отчетоха още Александър Бранеков и Александър Александров. Бубакар от тима на Ашдод пък си заслужи червен картон, който бе втори за тима. В двата случая обаче на терена се появиха нови футболисти.

До края на мача нов гол не падна, а футболистите на Ашдод не пропуснаха възможностите си за изнервяне на мача допълнително. В последните минути след нов груб фаул и червен картон, нервите на феновете на ЦСКА на издържаха. Те нахлуха на терена и подгониха футболистите от Израел. Бързото бягане и намесата на Владимир Манчев и играчите на ЦСКА, не позволиха да се стигне до по-сериозни последици. Част от футболистите в „синьо” дори изкачиха стълбите на трибуните и се втурнаха да излизат от стадиона през изходите за фенове. Реферът пък моментално даде край на мача.

ЦСКА завършва предсезонните контроли с баланс от четири победи и две загуби. В първи кръг от новия сезон във "В" група "червените" ще се изправят срещу Струмска слава на 9 август.

ЦСКА - Ашдод 0:1

44- Тамо Авитан (44)

Срещата по минути:

1-svirkata.jpg Начало на мача
3- Опасен удар от фаул на Борис Галчев, но стражът на Ашдод улови топката
11- Нова опасност пред вратата на гостите, но отново топката не влиза в мрежата
20-4erven.jpg Червен картон за футболист на израелския тим. Играч на гостите оспорва бурно решение на рефера и дори му налетя на бой, за което бе изгонен. Двете ръководства се разбраха и на мястото на изгонения, влезе друг футболист
30- Гостите продължават да изнервят мача с грубите си влизания
31- Ново меле на терена след груб фаул на футболист на Ашдод
44- ГОЛ ЗА АШДОД! Топката бе центрирана от десния фланг към вратата на ЦСКА, а там Тамо Авитан я засече в мрежата за 0:1!
45- Край на първото полувреме
___________________________________
46- Начало на второто полувреме
59- Отменен гол на Ашдод заради засада
66- Опасен удар към вратата на Ашдод отправен от Момчил Цветанов, но топката бе уловена от стража на гостите
78- Чорбаджийски засече топката с глава след центриране от корнер, но я изпрати в аут
79-4erven.jpg Нов червен картон за играч на гостите, този път изгонен е Бубакари. Той обече също бе заменен от свой съотборник
90-svirkata.jpg Нов груб фаул на играч на Ашдод, който вбеси феновете на "червените" и те нахлуха на терена. Реферът даде край на мача!

Съставът на ЦСКА: 1.Анатоли Господинов, 4.Божидар Чорбаджийски, 6.Александър Бранеков, 21.Виктор Райчев, 25.Ангел Грънчов, 8.Борис Галчев (к), 13.Йордан Йорданов, 14. Самир Аясс, 7.Момчил Цветанов, 20.Станислав Маламов, 24.Костадин Хазуров (Преслав Йорданов, Радой Божилов, Николай Цветков, Милен Кикарин, Владислав Узунов, Иво Иванов, Александър Александров, Валентин Антов)

Контролите на ЦСКА през лятото:
ЦСКА - Спартак (Плевен) 0:1
ЦСКА - Литекс (II) - 2:0
18 юли, ЦСКА - Оборище (Панагюрище) 1:0
22 юли, стадион "Българска армия", ЦСКА - Марица 3:1
25 юли, стадион "Българска армия", 20:00 часа: ЦСКА - Вихрен 5:1
2 август, ЦСКА - Ашдод (Израел) 0:1
9 август -
начало на сезона в Югозападната "В" група (домакинство на Струмска слава)

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА - ПРОГРАМА